Talent voor leuke plaatjes

 

Voor het maken van leuke foto's moet je een bepaald talent hebben. Zo heb ik dat ervaren na vele jaren van vallen en opstaan. En het is een talent dat je hebt of niet. Misschien is het een diepgeworteld genetische eigenschap en ze zouden bij de geboorte al moeten kunnen vaststellen of je dit gen bezit. Dat zou een hoop mensen veel ellende en geknoei besparen.

In de oude jaren zonder digitale fotografie was dit allemaal nog veel erger dan tegenwoordig. Hoeveel plaatjes heb ik niet in de prullenbak doen belanden. Ook al had ik toen ook al kortingscodes die ik gebruikte voor het laten ontwikkelen van mijn mislukkelingen, het bleef een dure hobby. Hoofden eraf, rode ogen, verkeerde hoek. Ik denk dat ik eigenlijk nooit raak schoot.

Maar toen kwamen de digitale toestellen. Met een paar fijne kortingscodes kocht ik een simpel toestel en dacht dat het euvel verholpen zou zijn. Nee dus. De hobby werd er wat goedkoper van, maar de onthoofde familieleden hielden nog steeds niet op de gevoelige plaat en de juiste hoeken kon ik ook nog niet vinden. Tot ik op een dag een plaatje wilde schieten van mijn Perzische kat. Omdat ik meestal te lui ben om het harige beestje een fatsoenlijke borstelbeurt te geven, laat ik hem regelmatig scheren. En dan krijgt meneer niet zo maar een kaalscheerbeurt. Nee, hij wordt als leeuw geschoren. Heel kunstig wordt dat door de trimster gedaan. Hij houdt een prachtige kraag om zijn nek en borst en een bijzonder parmantig pluimpje aan zijn staart.

Toen wij op de camping waren, liep hij daar zo leuk voor de struiken langs en ik dacht: kip ik heb je. Ik schoot….. en ik schoot raak. Vol trots kon ik mijn vrienden en familie een foto tonen van mijn eigen leeuw. Hij stond er prachtig op. Alleen hij en de struiken. Geen vergelijkingsmateriaal om de maat aan af te lezen. En nog steeds ben ik onder de indruk van die ene foto, die echt gelukt is en waarop gewoon niet meer te zien is dat het maar gewoon om een huiskat gaat. Ik hing de foto op bij de receptie en ja hoor. Daar kwamen ze, de kinderen en de moeders. "Wij hoorden dat hier een leeuw rondliep". Geweldig toch. Elk redelijk denkend mens zou zijn biezen pakken en als de gesmeerde bliksem verdwijnen van die plek waar een leeuw rondloopt. Maar deze moeders kwamen het toch maar controleren. En toen was het teleurgesteld :"ach het is maar gewoon een geschoren kat."

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>